Bereidingswijze
Tijdens dit recept maken we lamsracks met een couscoussalade met geitenkaas en tzatziki. De kaas voor dit recept hebben we gehaald bij de biologische geitenkaas boerderij Saanenhof in Heeze.
Lamsracks
- Hak de knoflookteentjes fijn
- Hak de blaadjes van de rozemarijn en tijm fijn
- Vermeng met de mosterd en de olie
- Breng op smaak met peper en zout
- Wrijf er de lamsracks mee in met een kwastje en laat even intrekken
Tzatziki
- Hak de knoflook fijn
- Hak de blaadjes van de munt en peterselie fijn
- Snijd de ui in ringen
- Pers een halve limoen uit
- Verwijder de uiteinden van de komkommer, halveer ze in de lengte, haal de kern weg met een lepeltje en snijd in zeer dunne schijfjes
- Vermeng alles met de yoghurt, kruiden en olijfolie
- Breng op smaak met peper en zout
Couscoussalade
- Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous
- Laat afgedekt wellen
- Rooster de walnoten in een pannetje zonder boter
- Halveer een granaatappel en verzamel de pitjes
- Snijd een halve avocado in blokjes
- Snijd een halve rode ui in ringen
- Rasp de limoen (alleen het buitenste groene schilletje!)
- Pers vervolgens dit limoentje uit
- Hak 3 takjes koriander fijn
Lamsracks
8 lamsracks / 2 teentjes knoflook / 1 takje rozemarijn / 3 takjes tijm / 1 el mosterd / 4 el maiskiemolie / peper en zout
Tzatziki
1 komkommer / 2 bosuitjes / 3 teentjes knoflook / 400 ml Griekse yoghurt / 2 el extra vergine olijfolie / 2 el munt, versgehakt / 2 el peterselie, versgehakt / sap van ½ limoen / 1 el gedroogde oregano / peper en zout
Couscoussalade
200 g couscous / 225 ml groentebouillon / 1 granaatappel / 100 g zachte geitenkaas / rasp van ½ onbehandelde limoen / sap van een limoen / 1 avocado / ½ rode ui / 10 zwarte olijven, grofgehakt / 30 g geroosterde walnoten / 2 el koriander, fijngehakt / 1 el honing / 3 el appelazijn / peper en zout