Voor wie is deze kookcursus?
Het feit dat je deze informatie leest, bewijst dat je je voor koken interesseert. In zeven lessen lopen we, in grote lijnen, de belangrijkste details van het koksambacht met je door. De techniek gaan we uitleggen en uitgebreid met je beoefenen. De inspiratie niet, die heb je al! We gaan met elkaar aan de slag in de keuken en verklappen je een groot aantal kookgeheimen. Na afloop van deze cursus heb je grote kookstappen gemaakt én 7 gezellige avondjes doorgebracht met andere kookliefhebbers.
Sommige gerechten zijn eenvoudig, andere vereisen iets meer inzicht en techniek, maar onder begeleiding van Pieter zul je verstelt staan van jouw culinaire talenten. We hebben deze cursus ontwikkeld voor de gevorderde kookliefhebber die zijn of haar grenzen in de keuken drastisch wilt gaan verleggen.
Wij informeren je over de verschillende toepassingen van vlees, vis en groenten, gaan beroemde sauzen maken en staan stil bij een aantal smaakmakers waaronder het gebruik van verse kruiden. Uiteindelijk ga je zelf de heerlijkste gerechten bereiden, met name klassiekers uit de Franse keuken. Kortom, wij gaan tijdens deze cursus koken op niveau!
Elke les starten we stipt om 18.00uur met een hapje en een drankje. Hierna gaan wij de theorie van de les bespreken aan de hand van het lesmateriaal dat we je per mail hebben verstuurd. We gaan nader op deze informatie in en je kunt vragen stellen over de betreffende onderwerpen.
Hierna gaan we aan de slag in de keuken en werken een mooi menu met elkaar uit dat aansluit op de betreffende lesstof. Om 22.30uur eidigen we met koffie en bonbons.
Een welkomstdrankje, amuse, tafelwater, gebruik van een kookschort en een receptenboekje (met de belangrijkste uitgewerkte theorieën) zijn bij deze cursus inbegrepen.
De lessen vinden plaats op donderdagen. Aan het einde van de eerste les stellen we een definitieve agenda vast die voor iedereen uitkomt. Je zorgt zelf voor vervanging indien een datum niet uitkomt.
Lesprogramma
1. Basistechnieken, smaak en smaakmiddelen
2. Bouillons, fonds en soepen
3. Warme en koude sauzen
4. Bereiden van groente
5. Bereiden van vlees
6. Bereiden van vis
7. Desserts
Kosten
€450,00
Startdatum
Donderdag 24 april om 18:00uur
Cursusdata seizoen 2025
Nader te bepalen. zodra de data bekend zijn, publiceren wij deze op onze site