Voor wie is deze kookcursus?
Deze cursus bestaat uit 4 lessen en is met name bedoeld voor de kookliefhebber die zijn of haar grenzen in de keuken wilt gaan verleggen. Deze cursus vergroot uw vaardigheden én inzichten in de keuken. Hierbij beginnen wij met de basis. Zo besteden wij veel aandacht aan de grondslagen van verschillende bereidingstechnieken zoals koken, braden, grillen, pocheren en stoven. Ook leren wij u een aantal snijtechnieken die van pas kunnen komen bij het bereiden van groenten. Wij willen u vooral aanmoedigen om te experimenteren, zowel met technieken als met het gebruik van verse ingrediënten. Uiteindelijk gaat u zelf de heerlijkste gerechten bereiden. In korte tijd leren wij u de fijne kneepjes van het koksambacht.
Elke les starten wij om 18.00uur met een hapje en een drankje. Hierna gaan we de theorie van de les bespreken aan de hand van de informatie die u per email van ons heeft ontvangen. Daarna gaan we in de keuken een mooi menu met elkaar uitwerken dat aansluit op de theorie. Om 22.30uur eindigen we met koffie.
Een welkomstdrankje en amuse, tafelwater, gebruik van een kookschort en theorie-/recepturenboekje zijn bij deze cursus inbegrepen. De afwas doen wij voor u!
De lessen vinden op woensdagen plaats. Als een bepaalde datum niet uitkomt dan horen we dit graag van u zodat we in samenspraak met de groep kunnen bekijken of we hiervan af kunnen wijken.
Lesprogramma
1. Gereedschappen en organisatie van het koken
2. Basistechnieken
3. Bouillons, fonds en sauzen
4. Bereiden van groente, vlees en vis
Kosten
€260,00
Startdatum
woensdag 26 februari om 18.00uur
Cursusdata seizoen 2025
woensdag 26 februari / 26 maart / 30 april / 28 mei